The Green Farmer
Technológia

The Green Farmer – NEM csak az újító elméknek!

Szenvedély, alkalmazkodóképesség, bátorság. Ez csak néhány az alapok közül, amelyekre alapoztunk, amikor elkezdtük a „The Green Farmer” sorozat tervezését.

Újítunk, Alkotunk, Előre lépünk, Kihívjuk,

Miben különbözünk a többi mezőgazdasági gépet gyártó cégtől?

A kihívások és a vágy, hogy mindig többet kapjunk és adjunk az emberiségnek. Az agráripar folyamatosan dinamikus és fontos szerepet játszik mindenki életében. Azért vagyunk itt, hogy partnereinknek új, innovatív eszközt és módszert kínáljunk az egészséges növények termesztésére, és ezzel egyidejűleg az emberre veszélyes vegyszermaradványok jelentős csökkentésére.

Az innováció használatában nincs helye félni a kísérletezéstől, hiszen új megközelítések jelennek meg a gazdálkodásban. A tudomány lenyűgöző azoknak a típusoknak, akik mindig kíváncsiak az életre, és nem félnek új törekvéseket kipróbálni.

Például: a gazdaságban, akár talaj-egészségének tesztelése a hozam növelése és a pénzmegtakarítás érdekében, vagy közvetlen talajművelés (előzetes szántás nélkül ültetés), akár takarónövények (nem a talaj javára ültetett jövedelmező növények), vagy a káros méregmaradványok csökkentése a toxinmentes permetezési technológia megfelelő forrása a megfelelő arányban és a megfelelő időben a megfelelő helyen. Lehetőség van a gazdálkodók tevékenységének javítására, a jövedelmezőség és az emberi egészség javítására, mert a gazdálkodásnak hosszú távú folytatásához több szempontból is nyereségesnek kell lennie.

Cél a gazdaságosság és az egészséget veszélyeztető vegyi anyagok elhagyása!

A The Green Farmer beszerzési árának megtérülése lehet 1 szezon vagy akár 5, hiszen a befektetés megtérülése az éves vegyszerre fordított   költségek elmaradásával fog megtérülni. Ez az összeget viszont a művelt terület mérete és a helyi adottságok határozzák meg.                                   Egy biztos: The Green Farmer  beszerzése kettős megtérülést eredményez:                                                                                                                                                                                      1,  a kiadások csökkentése  hosszútávon.                                                                                                                                                                                                              2, jelentős előrelépés a toxin mentesítésben az egészségesebb életért.

Technológia:

A „The Green Farmer” első használatakor előfordulhat némi kétség vagy akár félelem. Miután végzett egy szezont az OV (ózonos víz) permetezéssel, szakértő lesz, és magabiztossá válik. Javasoljuk, hogy az első szezonban osszák fel és jelöljenek ki egy olyan ellenőrzési területet, ahol még mindig használatban lenne a szokásos növényvédő-szer (peszticid). Ez tiszta képet és eredményeket biztosít a permetezési eredményről, vagy ha ismételt (kis költség, mivel csak vizet használ) permetezésre van szükség.

Teljesen a "Bio Úton" permetezne?

Igen, lehetséges, hogy a permetezés100%-ban vegyszer mentes legyen. A Green Farmer OV permetezés nagyon hasznos minden penész, gombás betegség és egyes baktériumok ellen. A kártevők, baktériumok ellen természetes gyógynövényolajokkal védekezhetünk. A 3-7%-os gyógynövény olajos oldat általában elegendő egy adott betegség elleni permetezéshez. Egy adott betegség vagy kártevő ellen használható gyógynövényolajok listáját tudjuk biztosítani.

Technikai információ:

Az egység mérete: 15.3/4"x 15.3/4"x10" (40x40x25cm)

OV ppm tartomány a fúvókánál: 2-8 ppm állítható

Súly: 26,5 font (12 kg)

Áramfelvétel: 230V 600W


Az ózonozott víz (OV) permetezése:

Fúvóka beállítás: közepestől nagyon finom cseppekig. Az OV permetezésnél az egyetlen és legfontosabb tényező, hogy a szórófejet legfeljebb 70cm távolságra kell tartani a permetezett levelektől vagy gyomoktól. Ez nagyon fontos, mivel az OV-val dúsított köd hígulni kezd a levegőben. 90cm feletti permetezés növeli a hatékonyság nagyfokú csökkenésének valószínűségét. Szokásos OV ppm tartomány 3-6 ppm permetezéshez.

Kapacitás:

A  The Green Farmer- t bármilyen permetezőegységgel együtt használhatja, legfeljebb 20lit/perc folyadékfogyasztással. Nagyobb egységeket is gyártunk, további részletekért forduljon hozzánk. Ha a permetező üzemanyaggal működik, elektromos áramra lesz szükség. Egy kis 230V/600W-os generátor használata megoldja ezt a problémát.

Felhasználási tartomány:

A kis gazdaság fél holdtól 10 holdig is  terjedhet. A GF egységet általában 20m  hosszúságú permetezőtömlővel használják, amely jókora permetezendő területet le fed.

Csatlakozás és használat:

A GF egységet tervezése lehetővé teszi hogy könnyen csatlakoztatható legyen bármely meglévő kisgazdasági 230 V-os permetezőrendszerhez. A 1/2"-os vízvezeték csatlakozások biztosítva vannak az egyszerű O3 aktív OV vagy a hagyományos peszticid használathoz. Könnyen csatlakoztatható szerelőkonzolok állnak rendelkezésre. Üzemanyag-motoros permetezőgépekhez az áramellátást hosszabbító kábelen vagy kis áramfejlesztőn keresztül kell biztosítani.

Előnyök:

Az OV permetezésre való használatának fő előnyei:

1, Az ózont a helyszínen alacsony koncentrációban és nyomáson állítják elő, majd azonnal felhasználják a kezelési folyamatban. Nincs probléma a biztonságos tárolással és kezeléssel kapcsolatban.

2, Mivel visszaalakul oxigénné, nem képez ellenszegülő szénhidrogéneket, mint a peszticidek.

3, Nincs vegyi  maradvány. A vegyi növényvédő szerekkel ellentétben az ózonozás nem igényel utókezelési mosást, hogy eltávolítsuk a maradványokat az élelmiszerek felületéről.

4, Az ózon hatékony mechanizmusa miatt a kártevők nem tudnak ellenállni az ózonnak.

5, Szükség esetén ózongáz használható a gyümölcs érésének késleltetésére.

6, Az ózon nem rákkeltő, biztonságosan és egyszerűen használható kártevők, mikrobák és gombák szaporodásának kezelésére növényekben, élelmiszer- és italiparban.

OV és O3 gáz a gazdálkodásban: gabona, gyümölcs, zöldség, szőlőtermesztés

A hagyományos növényvédő szerek népszerűtlenné váltak az elmúlt években a gazdálkodásban a benne rejlő kockázatok miatt. Például a tárolt gabonákban emelkedő szintű mikotoxinok ellen, a  gombaölő szerek, amelyeket a szőlő lisztharmat elleni küzdelemben használnak, lombsérülést és toxicitást okozhatnak. Az etil-merkaptán gombaölő szerek hatásosak a peronoszpóra ellen, de a kijuttatás után négy napos figyelmeztetést igényelnek az újbóli bejutásra. A mankozeb számos más gombaölő szer hatóanyaga, de a betakarítás után 66 napig nem alkalmazható. Ezen kémiai gombaölő szerek mindegyikének nagy esélye van arra, hogy az elkövetkező években az éghajlatváltozás és a kártevőkkel szembeni ellenálló képesség növekedése miatt elveszítsék hatékonyságukat