Mikor és miért válassza a klór-dioxidot GÉL-KÖD-FOLYADÉK formában

        Milyen erős a ClO₂ ?

A klór-dioxid gáz vagy folyékony formában rendkívül hatékony fertőtlenítőszer, amely gyorsan elpusztítja a baktériumokat, vírusokat. A ClO₂ emellett javítja az ízt és a szagot, elpusztítja a szulfidokat, cianidokat és fenolokat, kontrollálja az algákat, semlegesíti a vas- és mangánionokat. Akár 0,1 ppm koncentrációban és széles pH-tartományban is hatékony biocid. Tízszer jobban oldódik vízben, mint a klór, még hideg vízben is.

Miért a klór-dioxid a legjobb választás a fertőtlenítéshez?

A ClO₂ egy fertőtlenítőszer, leginkább felületi baktériumokkal és biofilmekkel rendelkező rendszerekben használható. A klór-dioxid eltávolítja a biofilmeket és inaktiválja a baktériumokat a sejtfalak elpusztításával. Ezenkívül a ClO₂ oxidációs és fertőtlenítő képessége széles tartományban független a víz pH-értékétől. A ClO₂ hatékonyan használható 6-9 pH-jú vízben

Mit jelent az, hogy egy fertőtlenítőszer „zöld”?

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) jelenleg felülvizsgálja, hogy a harmadik felek hogyan tüntethetik fel a „zöld” jelzéseket az összes fertőtlenítő címkén. Az EPA irányelvei jelenleg nem teszik lehetővé a „zöld” jelzések közvetlen elhelyezését a fertőtlenítőszerek címkéjén. Míg a Marvelzap Chorine-dioxid enyhe a bőrön, a kemény felületeken és a szöveten, és minden bizonnyal megkapja a „zöld” státuszt, ha az elnevezés engedélyezett, ezt az állítást nem hirdethetjük addig, amíg azt az EPA nem engedélyezi. A MArvelzap Chlorine Dioxide egy erős fertőtlenítőszer is, amely képes elpusztítani a baktériumok és penészgombák legszívósabb és legellenállóbb formáit. A Marvelzap Chlorine Dioxide kémiai összetétele olyan, hogy minimális hatással van a környezetre, és nem tartalmaz ózonkárosító illékony vegyületeket (VOC).

Hogyan keletkezik a CLO2 köd?

A ClO₂ - egy száraz közeg, a kibocsátási technológia képes nem mérgező klór-dioxid vagy ClO₂  köd előállítására és kibocsátására bármely zárt területen. A nem mérgező klór-dioxid köd felszabadulása mélyen behatol minden porózus anyagba, és eltávolítja a szagokat.

Biztonságos az emberek és a háziállatok számára?

Igen, minden Marvelzap termék biztonságos háziállatok és emberek számára. A termék használata közben azonban ne tartózkodjon a járműben. Nincs olyan maradvány vagy tartós szag, amely károsítaná az állatokat vagy az embereket.

Van e szag vagy utóillat?

A termék használata után azonnal enyhe klórszagot  (uszoda) fog érezni. Nyissa ki az ajtókat és ablakokat legalább 20 percre, hogy kiszellőztesse a járművet vagy kezelt helyiséget.. A szag teljesen elillan. Ezenkívül a levegő és a napfény elősegíti az illat gyors lebontását.

Alkalmazások típusa a MARVELZAP UNI-t érdemes használni?

A Marvelzap UNI minden típusú jármű és munkahely szagának eltávolítására használható, beleértve: helyiségeket. otthonokban, terekben és területeken mindaddig, amíg a munkához a megfelelő adagot választják.

Lakóautóhoz és csónakhoz használja MARVALZAP UNI termékeinket is.

Mi a különbség a ClO₂ és a klór között?

A klór-dioxid ( ClO₂ ) egy klóratomból és két oxigénatomból álló vegyület. A klór és a klór-dioxid egyaránt oxidálószer, ami azt jelenti, hogy kémiai reakciók során eltávolítják az elektronokat más vegyületekből. De míg a klór két elektront képes felvenni, addig a klór-dioxid öt elektront képes elnyelni erősen savas környezetben. Semleges környezetben, például úszómedencékben és ivóvízben, a ClO₂  csak egy elektront vesz fel.

Ezenkívül a klór-dioxid nem lép reakcióba sok szerves vegyülettel, vagyis nem hoz létre klórozott szerves anyagokat, amelyek környezetre veszélyesek lehetnek.

A ClO₂  maró hatású?

A felhalmozódás nélküli fertőtlenítéshez szükséges koncentrációban, például hurokban történő felhasználáskor a klór-dioxid minimálisan korrozív. A klór-dioxid megközelítőleg tízszer jobban oldódik vízben, mint a klór és biztonságos módszereket fejlesztettek ki a klór-dioxid előállítására, ami azt jelenti, hogy a klór-dioxid kezelés korrozív hatása minimális.

Hozzájárulhat a ClO₂ a csővezetékekben lévő biofilmek csökkentéséhez?

A ClO₂ eltávolítja a biofilmeket és az újra képződést jól gátolja. Ezen keresztül közvetett módon segít csökkenteni az acélkorróziót.

Befolyásolja-e a környezetet a ClO₂ használata?

A klór-dioxidot a környezetre veszélyesnek tekintik. A klór-dioxid azonban nem marad tartósan a levegőben, vízben vagy talajban – levegőben akár percekig, vízben vagy talajban pedig órákig.