The Green Farmer
Toxin maradványok csökkentése/kivonása

Fejlett OV-technológiák a gazdálkodásban

A növényvédő szerek (peszticidek) használata a mezőgazdasági termelés növekedéséhez vezet, de túlzott használat esetén káros hatással van az emberi egészségre is. Ezen a nyugtalanító tényeket figyelemmel kísérve arra törekedtünk, hogy megértsük, hogyan és mikor lehet a vegyszereket helyettesíteni vagy elhagyni a növénytermesztési fázisokban. Több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezünk az ózongáz alapú technológia gyártásában az agrárszektorban és számos megbeszélésen részt vettünk és kapcsolatban vagyunk gazdálkodókkal a felhasznált vegyszerek részleges vagy teljes cseréjének lehetőségeiről.

Folyamatosan gyűjtjük az ózonnal dúsított víz alkalmazására utaló adatokat  (OV) a mezőgazdaságban és gazdálkodásban történő alkalmazásáról. Így átfogó és folyamatos rálátásunk van a technika jelenlegi állásáról. Szintén követjük a mérgező gyomirtó szerek helyettesítésére, a káros növény védőszer-maradványok enyhítésére és hatástalanítására szolgáló bevált és újonnan megjelenő alkalmazásokat. Az ózon gáz kémiai és fizikai tulajdonságait ismerve tervezünk, amelynél figyelembe vesszük a  mikrobiális inaktivációs oxidációs mechanizmusokat. Követjük a nemzetközi szabályozási és jogalkotási javaslatokkal, valamint az ózon használatával összefüggő egészségügyi és biztonsági vonatkozásokat és a lehetséges jövőbeli trendeket.

Az ózon iránti érdeklődés az elmúlt években megnőtt, válaszul a fogyasztók „zöldebb” gazdálkodás iránti igényére, hogy fokozzák a mérgező kórokozók csökkentését a mezőgazdasági termékekben. Az ózon, egy erős oxidálószer, hatásos a különféle mikroorganizmusok ellen a termesztési fázisban lévő gyümölcsök és zöldségek talajkezelésében. Az ózon sokoldalúsága ígéretes gyomirtó szerré teszi. Az ózonfelesleg gyorsan oxigénné alakul, és nem hagy maradékot a növényekben lebomlásából. Az ózon hatékony és biztonságos felhasználása érdekében minden növénytípusra külön meg kell határozni a kezelési feltételeket.

További speciális ózon egységek

Az O3 OV gazdálkodási technológia jelenlegi állapotának néhány hiánya:

Először is, nincs elegendő tudományos adat az OV-kezelések mezőgazdasági hatásairól. Az OV az agrárágazatban 4 kontinensen van használatban és a használók száma folyamatosan növekszik. A gazdálkodók nem túl nyitottak a sikerrel és a felhasználói adatokkal kapcsolatban. Az ózon képessége a gyakori gombás betegségek elleni küzdelemben még nem dokumentált egyértelműen, és az ózon hatásossága a különböző betegségek megelőzésére változhat. Az ózon legnagyobb hiánya, hogy a korlátozott  maradvány tartalom miatt, egyes esetekben csökken a kívánt hatásfok, miután az oxidációs folyamat azonnali és rövid a közvetlen érintkezés megkezdését követően. Ezért előfordulhat a sikeres kártevő menetesítés ismétlése szükségessé válhat. Az ismételt kezelés pozitívuma, hogy költségkímélő, miután csak vízre van szükség! Az OV ózonkezelések hatásosak. Az adagolás,  az időszakos permetezések követelményei és az alkalmazások ütemezésének kidolgozása türelmet és gyakorlatot igényel, de ezek tapasztalatai alapján a toxinmentes permetezés lehetősége hosszútávra biztosított.